Oppskrifter

Grønn ertesuppe

14. oktober 2014

Vi har valgt å lage en grønn ertesuppe med ferske grønne erter. Suppe er en tradisjonsrik rett og i dag er det fortsatt en god kilde til næring og gode matopplevelser. Supper kan være enkle og magre, tidkrevende å lage eller gjort i en fei. Supper blir så gode som de ingrediensene du velger å tilsette. Rester er ofte et godt utgangspunkt, men en suppe kokt på friske råvarer vil naturligvis gi mer smak.

Råvarene til en suppe er vanligvis en væske – vann, kraft, melk eller saft, samt kjøtt, fisk, grønnsaker og krydder. Det er ofte råvarene som gir suppen smak og navn. Supper kan fungere som forrett, hovedrett eller dessert. Innhold og tilbehør kan tilpasses deretter. I Oselias kokebok er det et stort utvalg av supper, både til middag og dessert. Det spenner fra enkle supper med få ingredienser til mer fyldige supper med masse friske urter og sesongbetonte råvarer. I kokeboken finnes sellerisuppe, fuglesuppe, rægesuppe, hummersuppe, hermetisk Julienne suppe, skilpaddesuppe og mange, mange flere.

Grøne Erte suppe

Den koges av stærk bulliong hvorpå bliver kraft og liden jevning af smør og mel

erter og lidt grøn persille, langskaarne hvide gullerødder, som til sjellingssuppe,

og lidt revet muskat.

Vi laget ca. en liter suppe, og brukte oksefond og buljong. Til den mengden brukte vi en halv gulrot, en halv pastinakk, en pose ferske grønne erter og en stor bundt med persille.

Få, men nærinsrike og gode ingredienser i grønn ertesuppe. Gulrøtter, pastinakk, grønne erter, persille og muskat.

Ingrediensene til grønn ertesuppe; gulrøtter, pastinakk, ferske erter, persille og muskatt. Foto: Tore Knutsen, AAks

Det er mulig at Oselia brukte tørkede grønne erter i denne suppen, da man bare fikk tak i ferske erter på sensommeren og høsten, samtidig vet vi ikke om dette var en av de suppene som ble lagd i sesongen da råvarene var tilgjengelige. Vi vet heller ikke hvordan hun har most ertene, men her har vi har brukt en stavmikser.

Server suppen i en lekker tallerken!

Ferdig suppe. Ertene og persillen gir en delikat, frisk grønnfarge. Foto: Tore Knutsen, AAks.

Klaer til servering med kruspersille som garnityr.

Klar til servering med garnityr. Foto: Tore Knutsen, AAks.

Kjempegod og lekker ertesuppe

Grønn ertesuppe. Foto: Tore Knutsen, AAks.

Du liker nok også