Godt Nyttår!
Hverdagen er her igjen og kanskje også tid for en restemiddag eller to. Etter julehøytidens herlige fråtsing i julekaker, svineribbe og skinkestek sitter vi vel alle igjen med noen rester av både det ene og det andre. Men rester trenger ikke bli kjedelig middag, tvert i mot, enkelt er ofte veldig godt!
Det er nærliggende å tro at også Oselia har tilberedt restemåltider til familien Eyde.Vi har funnet en oppskrift i Oselias kokebok som absolutt bærer preg av å være et restemåltid; Griljert skinke med speilegg. Her ser dere oppskriften slik den står i kokeboken:
Grillieret Skinke
Den opskjeres i Skiver og grillieres i Eg og Brød og steges i klaret Smør eller Flatyr(frityr), Sosen bliver tillavet af
brunet Smør og Sky, mel, Speil Eg serveres ved Siden af.
Vi kjøpte en rå skinkestek på ca 1 kg., og lot den trekke i ca 45 min. Vi kuttet den opp i passelig tykke skiver som vi dyppet i piskede egg og griljermel. Vi stekte de i smør og serverte de slik Oselia foreslår, med speilegg! Her er det nok også flere rester som kan finne veien opp på tallerkenen, vi raspet i all enkelhet noen gulrøtter. Tilbakemeldingene fra de som smakte var at dette var overraskende godt!