Oppskrifter

Rabarbergrød

16. juni 2015

Vi har minner fra da vi var små og satt på svale trinn på mormors murtrapp på hete sommerdager og spiste syrlig rabarbra dyppet i en kopp med sukker! Slett ikke godt for tennene, men om ikke annet så skapte det gode sommerminner. De hete sommerdagene lar vente på seg, men rabarbraen har ikke sviktet og vokser frodig og intenst likevel.

På Oselias tid var nok rabarbra en av de tidligste ferske grønnsakene man kunne høste, og den skulle helst høstes før St. Hans, ellers kunne den bli trevlete med usmak av syre. Rabarbra kan brukes til mye; suppe, pai, grøt og kompott, men her på Sørlandet har fersk makrell og rabarbrasuppe for mange vært to sikre tegn på at sommeren er kommet.

20150615_211650

 

 

Vi har lagd Oselias Rabarbergrød og satt oss på den svale trappa til Hesthaghuset her på Langsæ og kost oss med grøten med en liten melkeskvett på. Den kan selvsagt serveres med fløte, vaniljesaus eller is.

 

Rabarbergrød:

De skrelles og sjeres i korte men lidt tykke Stilker og haves i Gryden, med lide Vand og Sukker  

de udkoges ganske saa haves en Jevning af strømel til den bliver paselig og saa haves mere sukker, spises med Fløde

 

side0078

Oppskrift på Rabarbergrød fra Oselias kokebok. Foto: Tore Knutsen, KUBEN.

 

Du vil kanskje like …