Oppskrifter

Rægesuppe

6. juli 2015

Suppekraft kokt på rekeskall slår aldri feil og gav denne suppa en fantastisk smak! Ferske reker er svært populært på sommermenyen i tillegg til fiskesuppe, men rekesuppe er det kanskje ikke så mange som lager lenger? Synd synes vi, for rekesuppe er virkelig godt!

Her har dere Oselias oppskrift;

Rægesuppe

Mel udrøres i lidt Smør dette opspedes først med Rægekraften. De stødes nemlig først med lidt Smør og sættes over at koge med lidt Melk og saa siles de. Saa haves Lamme eller Kalvekraft i og ( Fiskekraft ) den skal i Hummersuppe ogsaa. Den tilblandes da med Sjery lidt Kajenne og sød Fløde pillede Ræger Asparrestopper og Fiskeboller haves i.

Vi lot rekeskall fra 1 kg reker trekke i vann i stedet for melk i ca. 30 min. Vi tok oss også frihet til å tilsette en vårløk og en halv løk sammen med rekeskallet. Vi smeltet ca. 5 spiseskjeer smør og tilsatte ca. 3 spiseskjeer mel som igjen ble spedd med 1 liter rekekraft. Sherry, fløte og litt melk ble tilsatt på slump i tillegg til en buljongtrening. Til slutt tilsatte vi aspargestoppene, rekene og drysset litt Kajenne på toppen av suppa.

CC013C8E-E92B-434E-A15C-C04AD9BCFF32

Du vil kanskje like …