Oppskrifter

Frugtfromage

27. juli 2015

Denne ukens sommerfristelse er en herlig frisk fruktfromasj med bringebær. Bærene gir desserten en lys, delikat rosafarge. Her er Oselias oppskrift;

Frugtfromage

4 Lod Gelantin 1 Pot raa Fløde 1/2 Pot Bringebærsaft 1/2 stang Vanillie Fløden piskes i Skum Vanillien koges i lidt Melk derpaa røres den hele Masse sammen og helles i Formen som er dyppet i Vand og strøet med sukker

For å bestemme mengden gelatin fulgte vi oppskriften på dagens gelatinpakker, og la 12 plater i kaldt vann. Vi pisket 5 dl kremfløte tilsatt 1 1/2 spiseskje sukker til krem. I stedet for å koke vaniljestangen i litt melk skrapte vi ut frøene fra en hel stang og blandet i kremen. Vi lagde bringebærsaft av 250 gr. bringebær tilsatt en sukker lake bestående av ca. 1 dl vann og 75 gr. sukker(her må man smake seg frem). Vi moste bærene med en stavmikser og rørte sausen inn i kremen. Vi helte blandingen i en puddingform av plast, som ble satt i kjøleskapet natten over. I ettertid ser vi at det kanskje hadde vært bedre å bruke en silikonform. Vi hadde nemlig problemer med å få fromasjen ut av formen! Heldigvis fikk vi den ut etter at den hadde stått på kjøkkenbenken en stund.

Dessertens friskhet gjør at den passer spesielt godt på en varm sommerdag.

Det flotte Williow Pattern serviset på bildet er fra samlingene på KUBEN og har nummer AAM: 12051-58. Serviset ble laget på Egersund Fayencefabrik i 1880-årene.

 

 

 

 

serviset har nummer aam 12051-58.

Du vil kanskje like …