Oppskrifter

Oselias sukkerkringle

5. april 2016

Vi forbinder ofte småkaker med jul, men denne uken får dere oppskriften på noen søte småkaker som passer ypperlig året rundt, nemlig Oselias sukkerkringle. Disse små kringlene er laget av mørdeig, rullet ut og formet som små kringler strødd med perlesukker. Mørdeig er et fellesnavn som brukes på tørre og møre kaker. Det brukes minimalt eller ingen væske. Man får derfor en deig som ikke er elastisk. Mørdeig kan brukes til kaker, paibunn eller ulike terter. Den kan smaksettes med krydder som kardemomme, vaniljesukker eller toppes med hakkede nøtter.

Sukker Kringle

Til 1 Pund Mel 1 Pund Sukker 1/4 Pund Smør saa mye Mel som anført 3 Eg Kryderier efter Smag alt arbeides  godt og udtrilles til smaa Kringler de bestrøes med Sukker og steges ved maadelig Varme

Vi smuldret ca. 150 gr. smør  i 500 gr. mel og 500 gr. sukker. Deretter tilsatte vi 3 egg. Vi tilsatte ikke krydder, men kardemomme eller vaniljesukker kan nok passe godt i denne deigen som var lett å jobbe med og fikk en fin konsistens. Vi satt deigen i kjøleskapet en times tid.

Oselias sukkerkringler lages av mørdeig

Deigen var fin og fast etter at den hadde stått kaldt en times tid. Foto: Gerd Corrigan.

Deretter delte vi den i passende emner og trillet ut blyanttynne pølser som vi formet som kringler, penslet med egg og pyntet med perlesukker. Kringlene fløt noe ut under steking. Vi anbefaler derfor å være ekstra nøye med å trille ut deigen i tynne pølser. Kringlene stekte vi på 180 grader i ca. 10 minutter. Resultatet ble deilige sprø kaker.

Det kan være litt vanskelig lage tynne fine kringler som så skal løftes over på en bakeplate uten at formen blir ødelagt, men hver kake har sin sjarm!

det kan være litt vanskelig lage tynne fine kringler som så skal løftes over på en bakeplate uten at formen blir ødelagt, men hver kake har sin sjarm! Foto: Gerd Corrigan.

Sprø og gode sukkerkringler passer fint til kaffe og te året rundt

Foto: Gerd Corrigan.

Vi tenker oss at Oselias sukkerkringle ofte ble satt på bordet når Elina Eyde fikk besøk av sine venninner til en kopp kaffe eller te. Kakene holder seg  lenge i en tett kakeboks. Vi kan også tenke oss at disse kakene var populære hos barna i Eydefamilien.

Du vil kanskje like …