Oppskrifter

Russiske Pandekager

25. juli 2016

Pannekaker er en av disse typiske rettene som finnes over hele verden, i utallige varianter. De kan lages med vanlig hvetemel slik vi er vant til, mens i andre deler av verden brukes både bokhvete, linsemel, ertemel, kikertmel eller rismel. De kan serveres både som hovedrett og dessert. I Oselias kokebok er det mange ulike pannekakeoppskrifter og vi har plukket ut en som nok har blitt brukt til dessert siden den skal serveres med syltetøy. Nå som vi er midt i bringebærsesongen tenkte vi at disse pannekakene er perfekte sammen med rørte bringebær, og det var de!

Russiske Pandekager

1 pund Mel udgnides i saa lidet Smør som muligt det opspedes med 1 Pot kogt Vand saa haves det i Fad og irøres 15 Egblommer 1/2 Pot Melk og Fløde sammen, Skal og Saft af 1 Cetron 18 Kardemommer 6 Lod stødte Mandler Sukker efter behag tilslut de 15 stivslagne Hvider, de Steges tykke i Flatyr eller smeltet Smør og legges Sylteøi imellem af denne Porsion bliver 8 store Kager.

Vi brukte ca. 500 gr. hvetemel, smuldret sammen med litt smør. Vi rørte i 1 liter kokt vann. Når dette var spedd ut til en jevn røre, hadde vi i 15 eggeplommer, 1/2 liter melk og fløte, 2.5 dl av hver. Her kan man velge hvor fet man vil ha røra og bruke bare melk om man vil det. Deretter hadde vi i saften og skallet av 1 sitron. Vi hadde støtt 18 grønne kardemommekapsler og tok i den fine kardemommen vi endte opp med. Det gir en fin og god kardemommesmak. Mengden tilsvarte ca. en liten skje. Vi finhakket videre ca. 90 gram mandler og hadde dem i røra sammen med sukker til vi syntes at røra var passelig søt. Til slutt rørte vi forsiktig inn 15 stivpiskede eggehviter. Røren skal være lett og luftig!

DSC_3318_web

Når man knuser kardemommekapsler får man kardemommepulver med en god, fersk og fyldig smak, men det krever en god morter. Foto: Gerd Corrigan, Kuben

 

DSC_3179_web

Røra skal være luftig. Denne røren inneholder ikke hevemiddel så det er eggehvitene som gjør at pannekakene blir luftige og fine nå de stekes. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Oselias røre skal være nok til 8 tykke pannekaker. Da vi ikke hadde en liten stekepanne, brukte vi en kakering i panna for at de skulle bli litt tykke. Vi fylte ca. 1 cm røre i ringen. Vi tror nok at disse pannekakene også kan stekes i ovnen i en langpanne og skjæres til fine stykker før de legges lagvis eller man kan servere dem i et stykke med bær til.

 

riktig størrelse kakering

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

riktig størrelse pannekake

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

DSC_3458_web

Vi la pannekakene lagvis på et fint fat med syltetøy i mellom hver pannekake. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

DSC_3515_web

Her er det bare å ta på så mye bær man har lyst til! Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Du vil kanskje like …