Det er ikke til å komme forbi at reker og skalldyr for mange er synonymt med Sørlandet, og for mange er det sommeren som er høysesong for rekespising. Men man kan jo undre seg over hvorfor det har blitt slik, når det faktisk er nå om vinteren at rekene definitivt er på sitt aller beste, og ikke minst er kiloprisen langt lavere enn på sommeren. Vi har tidligere lagd Oselias rekesuppe, men nå ville vi benytte oss av de sprø og spenstige vinterrekene til å lage en av de andre rettene i Oselias kokebok som inneholder reker, en oppskrift som har tittelen Rægeposteier eller i Skjel. Mange av dere har sikkert spist tærteskjell fylt med hvit saus, reker og grønnsaker, en populær rett på 1980 – tallet. Vi valgte å servere dette i små butterdeigformer. Selv om dette egentlig er en svært lett rett å tilberede, tar det likevel noe tid å koke kraften, men vi mener definitivt det er verdt tiden det tar, for dette ble noen skikkelig lekre, små smaksbomber. Her er Oselias oppskrift;
Rægeposteier eller i Skjel
Skallene stødes med lidt Smør og koges med litt Fløde og Melk sammen den siles og Mel og Smør haves i Panden som opspedes med Kraften når det er pasende tykt haves Fløde og Sjery i og Asparges Topper og Rægerne det står og trækker sig.
Vi skrelte og lagde rekekraft av 2 kg ferske reker, og som det står i Oselias oppskrift, stødte vi skallene med smør, og lot det koke i melk og fløte. Vi lot kraften koke i ca. 1 og 1/2 time.
Deretter lagde vi sausen av 4 spiseskjeer smeltet smør og 1 dl hvetemel. Til dette spedde vi i 7 dl rekekraft. Videre tilsatte vi 2 korker med Sherry, litt ekstra fløte og litt salt og pepper. Dette ble en tykk saus som vi blandet rekene med.
Sausen med rekene fordelte vi i små butterdeigkopper som vi pyntet med aspargestoppene. Akkurat disse butterdeigkoppene var veldig små, så det ble ikke plass til så mye, men bruker man større butterdeigformer eller skjell kan man blande aspargesene sammen med rekene og sausen slik oppskriften tilsier. Vi serverte våre små rekeposteier kalde, men de kan med fordel varmes litt!