Oppskrifter

Varm sitronpudding

27. juli 2017

Det er mange rare, eller rettere sagt ukjente desserter i Oselias kokebok. Mange av dem er en slags blanding av det vi i dag tenker på som puddinger og kaker, og med fremgangsmåter som er litt det ene og litt det andre. Så selv om vi noen ganger rynker litt på bryna underveis, får vi oss faktisk ofte en hyggelig overraskelse i form av en deilig dessert som til tross for skepsisen både til ingredienser og fremgangsmåte, smaker fortreffelig. Elsker du sitroner er Oselias varme sitronpudding definitivt verdt et forsøk for her er det mye sitron!

I oppskriften til Oselia står det at ingrediensene er til en halv porsjon. Vi har tidligere erfart at det er store porsjoner, så vi holdt oss til oppskriften, dette ble også rikelig og er mer enn nok dessert til et stort selskap!

Varm sitronpudding

1/2 pot (5 dl) Mælk og Fløde koges opp.

Deri haves 4 lod smør (ca 60 gram) og 8 lod mel (ca 120 gram) som drysses gjennom et dørslag. Dette røres i til det slipper gryten. Saa haves det i fad og deri haves 6 Ægblommer.

Deri haves Skal og Saft av 2 Citroner, sukker etter behag og 2 lod ( ca 15 gram) finstødte Mandler, et glass Cognac og 5 Stivslagne Hvider. 

Den spises med rød Sos, og formen smøres og strøes

_GC07450_web

Eggeplommer røres inn i mleblandingen malte mandler blandes inn i røra

Blander røren med stivpiskede eggehviter

Det står ingenting om steking i oppskriften, så vi satt puddingen inn i ovnen på ca. 175 grader, og stekte den til den var gyldenbrun på toppen og var blitt fast. Dersom man ser på andre oppskrifter av sitronpudding, stekes den ofte i vannbad og i mindre porsjonsformer. Vi serverte rød saus til slik oppskriften sier, men vi tror at krem gjør seg like godt!

Sitronpudding er friskt og godt Revet sitronskall Skviser saften ut av sitroner

Her er det MYE sitron, både med saft og revet skall, men dette kan man fint justere etter ønske. Vi tror at væskeinnholdet med fordel kan justeres ned så deigen blir litt fastere. Dette er definitivt en fresh og god dessert for sitronelskere!

Du vil kanskje like …