Oppskrifter

Oselias ølsuppe

23. februar 2018

Øl og ølbrygging er i vinden som aldri før. I løpet av de siste årene har mange nye små bryggerier sett dagens lys. Et mangfold av ulike øltyper blir brygget til stor glede for landets ølelskere, og mange brygger til og med sitt eget øl hjemme i garasjen! Med bakgrunn i dette synes vi i Oselias kokebok at tiden er inne for å presentere Oselias oppskrift på ølsuppe;

 

Ølsuppe

Øllet sættes over med lidt heel Kanel naar det Koger, haves en Jevning af Melk og Mel i, den tillaves med Sukker, lidt Salt og 3 Egblommer piskes til Egdosis med lidt Sukker haves i Terrinen tilligemed lidt sød Fløde og lidt Baierøl

 

ølsuppen inneholder kanel

Foto: Gerd Corrigan, KUBEN.

 

Men, da vi hadde lest denne oppskriften skjønte vi straks at dette er en suppe ølelskerne neppe vil elske! Likevel, vi var nysgjerrige og satte i gang kokkeleringen. Som så ofte før, skriver ikke Oselia noe om mengden ingredienser. Vi tok derfor en titt på andre oppskrifter, og kom frem til at vi ville lage suppen av en boks øl på 0,5 l. Vi tilsatte en kanelstang, som vi fjernet etter en liten stund. Vi  lagde melk og meljevning og blandet jevningen i ølen. Deretter tilsatte vi litt sukker og salt. Her må man bare prøve seg litt frem hva mengden angår (om du i det hele tatt har lyst til å smake!!!). Vi pisket videre 3 eggeplommer med litt sukker til eggedosis og helte dette i en bolle med litt fløte og mer øl, akkurat slik Oselia skriver. Deretter blandet vi alt sammen.

 

Vi kokte suppa på bayerøl

Foto: Gerd Corrigan, KUBEN.

 

Kok kanelstanga sammen med ølet

Foto: Gerd Corrigan, KUBEN.

 

Foto: Gerd Corrigan, KUBEN.

 

 

Så var tiden inne for å smake! Vi kranglet litt om hvem som skulle få æren av å smake på suppa, men som de gode kollegaer vi er, tok vi sats og smakte begge to! Bildet under forteller vel alt…Vi beklager Oselia, men denne suppen smakte aldeles forferdelig!

 

Denne suppa smaker ikke godt

En Bønn til høyere makter hjelper nok dessverre ikke denne suppa!!! Foto: Gerd Corrigan, KUBEN.

 

 

Som vi har nevnt i tidligere blogginnlegg er det mange av rettene i Oselias kokebok som ikke er noe for dagens ganer, men i følge en side vi fant på internett om ølsuppe ser det ikke ut til suppa var særlig populær før heller;

Ølsuppe koges ofte af Bayerøl eller af surt, daarlig tyndøl, og da bli den ikke god. …Somme bruger ogsaa at forbedre den med edikke. Men øl og edikke pleier ikke at passe sammen, og det er igrunden ikke rart, at næsten hvert barn er saa ræd for ølsuppe da. …Man pleier ofte i almindelige, tarvelige husholdninger at spise ølsuppe hver lørdag efter sild, og hertil passe den udmærket (NB, vellavet altsaa!). www.historier.no oppskrifter

Det er straks helg, noen av oss vil helt sikker nyte en øl eller to, men Oselias ølsuppe kan vi altså ikke anbefale!

 

 

 

 

Du vil kanskje like …