Oppskrifter

Oselias jordbærsyltetøy – et smakfult tredagersprosjekt

29. juni 2018

Nå bugner det av store, søte og deilige jordbær hvor enn vi snur oss, og Oselia var ikke dårligere enn noen av oss hva gjelder å lagre sommerminner på glass. Vi må innrømme at dette syltetøyet er noe mer arbeid enn hva vi vanligvis legger ned i vårt jordbærsyltetøy, men oioioi så godt det ble også. Har du lyst å lage et par glass med en litt mer lukseriøsutgave er dette syltetøyet vel verdt strevet!

 

Deilige søte jordbær klar til å syltes

Deilige jordbær klar for gryta! Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Vi kjøpte to kurver med jordbær og gjorde akkurat som Oselia sier vi skal gjøre

Jordbær og sukker lig vægt. De skylles i sherry og henstår en dags tid. Da siles bærene ifra og sosen koges godt inn. Bærene haves i og gives et opkog saa henstaar de en dags tid igjen og koges opp på samme måde. De tilberedes når de er kolde. 

På dag 1 delte vi bærene, helte over en slump sherry, rørte inn ca 500 gr. sukker og lot det stå i kjøleskap natten over

Vi rørte sherry inn i jordbærne. Hvor mye du vil ha velger du helt selv.

Vi rørte sherry inn i jordbærne. Hvor mye du vil ha velger du helt selv. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Etterpå blandet vi sukkeret inn. Det får bærne til å safte seg

Etterpå blandet vi sukkeret inn. Det får bærne til å safte seg. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

På dag to silte vi bærene og kokte inn sausen. Vi la bærene oppi og ga de et lett oppkok.

Vi satt de kaldt over natten.

Jordbæren siles av etter at de har stått natten over.

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Saften kokes inn til den tykner.

Saften kokes inn til den tykner. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

 

På dag tre silte vi igjen bærene, og kokte inn sausen som nå fikk en mye mørkere

farge og fyldigere smak. Vi la bærene i sausen og ga de et lett oppkok før vi avkjølte de og fylte dem på glass.

På dag tre hadde sauen fått en dyp, mørk farge og kraftigere smak og ble redusert enda mer

På dag tre hadde sauen fått en dyp, mørk farge og kraftigere smak. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

Bærene har ikke kokt mer enn et oppkok, og blir ikke most slik de vanligvis gjør når vi koker jorbbærsyltetøy

Bærene har ikke kokt mer enn et oppkok, og blir ikke most slik de vanligvis gjør når vi koker jorbbærsyltetøy. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

 

Vi fylte jordbærsyltetøyet på små glass. De skal fylles helt til randen og settes på hodet.

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

To kurver jordbær rakk til et middels stort glass og et lite glass. Vi tviler på at dette syltetøyet blir så gammelt, men om du tar deg tid så synes vi absolutt dette er fine gaver når vintermørket kommer og noen lengter etter sommeren!

Deilig og fyldig jordbærsyltetøy. Det var vel verdt strevet.

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Du liker nok også