Nå bugner det av store, søte og deilige jordbær hvor enn vi snur oss, og Oselia var ikke dårligere enn noen av oss hva gjelder å lagre sommerminner på glass. Vi må innrømme at dette syltetøyet er noe mer arbeid enn hva vi vanligvis legger ned i vårt jordbærsyltetøy, men oioioi så godt det ble også. Har du lyst å lage et par glass med en litt mer lukseriøsutgave er dette syltetøyet vel verdt strevet!
Vi kjøpte to kurver med jordbær og gjorde akkurat som Oselia sier vi skal gjøre
Jordbær og sukker lig vægt. De skylles i sherry og henstår en dags tid. Da siles bærene ifra og sosen koges godt inn. Bærene haves i og gives et opkog saa henstaar de en dags tid igjen og koges opp på samme måde. De tilberedes når de er kolde.
På dag 1 delte vi bærene, helte over en slump sherry, rørte inn ca 500 gr. sukker og lot det stå i kjøleskap natten over
På dag to silte vi bærene og kokte inn sausen. Vi la bærene oppi og ga de et lett oppkok.
Vi satt de kaldt over natten.
På dag tre silte vi igjen bærene, og kokte inn sausen som nå fikk en mye mørkere
farge og fyldigere smak. Vi la bærene i sausen og ga de et lett oppkok før vi avkjølte de og fylte dem på glass.
To kurver jordbær rakk til et middels stort glass og et lite glass. Vi tviler på at dette syltetøyet blir så gammelt, men om du tar deg tid så synes vi absolutt dette er fine gaver når vintermørket kommer og noen lengter etter sommeren!