I Oselias kokebok har mange av oppskriftene navn som gjør oss ekstra nysgjerrige, som f. eks Centrumsberoligende, Gyldenplamer og Bondepiger med slør. For litt siden stoppet vi opp ved en oppskrift på Kornisbrød da vi jaktet på spennende ting å servere på bloggen i sommer. Kornisbrød har vi aldri hørt om, og vi har heller ikke funnet dette navnet igjen i andre kokebøker. Hva i all verden er dette for noe?
Som vanlig er Oselia sparsommelig med instrukser, men etter å ha studert oppskriften slo det oss at dette likner mistenkelig mye, både hva gjelder ingredienser og fremgangsmåte, på Biscotti, den italienske sprø og litt harde mandelkaken som nytes til et glass Vin Santo eller en kopp kaffe etter middag. Denne oppskriften måtte vi prøve.
Kornisbrød
1 Pund Puddersukker 5 Eg 3/4 Pund mandler som vaskes og haves i Røren naar det er godt rørt haver man deri lidt mel men stryger røren udover Pladen med en kniv og skjerer dem i strimler naar de ere stegte
Vi rørte sammen 500 gr. sukker, 5 egg og ca. 400 gr. hakkede mandler. Vi vasket ikke mandlene slik Oselia skriver i oppskriften, men grovhakket de og rørte de inn i deigen. Etterpå rørte vi inn mel til deigen var fast og fin, men fortsatt litt klissete. Som Oselia skriver, strøk vi røren utover platen i ca 1-2 cm tykkelse og stekte den i ovnen på ca. 175 grader i 30 min. Da hadde kaken en gylden, sprø skorpe. Deretter skar vi opp kaken i biter og la disse på rist. Resultatet ble som vi trodde; en litt hard og sprø kake. Den smaker kjempegodt og minner unektelig om Biscotti. Oselias navn er jo veldig interessant, men igjen får vi et lite hint om at hun nok har latt seg inspirere av verden rundt seg.
En av de viktigste ingrediensene i mange Biscottioppskrifter er sitron. Vi har tidligere skrevet at Oselia bruker sitron i veldig mange av oppskriftene sine, og at det kanskje var hennes magiske ingrediens? I denne oppskriften skal det faktisk ikke være en eneste dråpe sitron, men her kan man jo føye til det man ønsker av andre nøtter, krydder eller sitron! Godt og lettvint er det uansett.
Oselias Kornisbrød er en enkel og veldig god småkake som vi absolutt kan anbefale til et glass Vin Santo eller en kopp kaffe eller te i sommer, og med mindre du spiser hele porsjonen i en jafs, så holder de seg godt i en boks. Porsjonen til Oselia er raus og gir en hel haug med kaker!