Oppskrifter

Kornisbrød – er dette Oselias svar på italienske biscotti?

23. juli 2018

I Oselias kokebok har mange av oppskriftene navn som gjør oss ekstra nysgjerrige, som f. eks Centrumsberoligende, Gyldenplamer og Bondepiger med slør. For litt siden stoppet vi opp ved en oppskrift på Kornisbrød da vi jaktet på spennende ting å servere på bloggen i sommer. Kornisbrød har vi aldri hørt om, og vi har heller ikke funnet dette navnet igjen i andre kokebøker. Hva i all verden er dette for noe?

Som vanlig er Oselia sparsommelig med instrukser, men etter å ha studert oppskriften slo det oss at dette likner mistenkelig mye, både hva gjelder ingredienser og fremgangsmåte, på Biscotti, den italienske sprø og litt harde mandelkaken som nytes til et glass Vin Santo eller en kopp kaffe etter middag. Denne oppskriften måtte vi prøve.

Kornisbrød

1 Pund Puddersukker 5 Eg 3/4 Pund mandler som vaskes og haves i Røren naar det er godt rørt haver man deri lidt mel men stryger røren udover Pladen med en kniv og skjerer dem i strimler naar de ere stegte

 

en visp og en god sleiv trengs til denne bakejobben

Man trenger en sleiv og en visp! Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

I tillegg trenger man egg, sukker, mandler og mel.

I tillegg trenger man egg, sukker, mandler og mel. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Vi rørte sammen  500 gr. sukker, 5 egg og ca. 400 gr. hakkede mandler. Vi vasket ikke mandlene slik Oselia skriver i oppskriften, men grovhakket de og rørte de inn i deigen.  Etterpå rørte vi inn mel til deigen var fast og fin, men fortsatt litt klissete. Som Oselia skriver, strøk vi røren utover platen i ca 1-2 cm tykkelse og stekte den i ovnen på ca. 175 grader i 30 min. Da hadde kaken en gylden, sprø skorpe. Deretter skar vi opp kaken i biter og la disse på rist. Resultatet ble som vi trodde; en litt hard og sprø kake. Den smaker kjempegodt og minner unektelig om Biscotti. Oselias navn er jo veldig interessant, men igjen får vi et lite hint om at hun nok har latt seg inspirere av verden rundt seg.

Grovhakkede mandler blandes inn i røren

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

Rør inn mel til deigen er fast, men fortsatt litt klissete

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

Deigen smøres utover en plate med bakepapir i ca 1-2 cm tykkelse.

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

 

Stekes i ovenen på ca 175 grader til de er gylne og fine. Når de er avkjølt skjæres de i passelig tykke strimler

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

En av de viktigste ingrediensene i mange Biscottioppskrifter er sitron. Vi har tidligere skrevet at Oselia bruker sitron i veldig mange av oppskriftene sine, og at det kanskje var hennes magiske ingrediens? I denne oppskriften skal det faktisk ikke være en eneste dråpe sitron, men her kan man jo føye til det man ønsker av andre nøtter, krydder eller sitron! Godt og lettvint er det uansett.

 

Srø og lekre kjeks som minner mistenkelig mye om biscotti

Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Oselias Kornisbrød er en enkel og veldig god småkake som vi absolutt kan anbefale til et glass Vin Santo eller en kopp kaffe eller te i sommer, og med mindre du spiser hele porsjonen i en jafs, så holder de seg godt i en boks. Porsjonen til Oselia er raus og gir en hel haug med kaker!

 

God å dyppe! Nyt sommeren med en bit Kornisbrød og en kopp te, litt Vino Santo eller en deilig kopp kaffe

Nyt sommeren med en bit Kornisbrød og en kopp te. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Du vil kanskje like …