Oppskrifter

Fiskeruletter

21. juni 2019

Med nærhet til havet er det ikke rart at kokeboken til Oselia inneholder mange oppskrifter med fisk og skalldyr, deriblant fiskeruletter. Sjømat har hatt stor betydning langs hele Agderkysten, både i folks kosthold, men også som viktige eksportvarer. Fiskesorter som helleflyndre, torsk, breiflabb, hyse, lyr, sei og lange er noen av fiskeslagene man finner utenfor Agderkysten. De har hørt med i det tradisjonelle kostholdet, også Oslelias.

Oselia skriver ikke noe om hvilken fisk hun bruker til fiskeruletter, men siden de skal frityrstekes kan det være greit å bruke en fiskesort som er litt fast i fisken. Vi brukte fersk torskeloin. Den hold seg fint i frityren, selv om dette er en fisk som fort kan flake seg.

Fiskeroletter
Fisken finhakkes og haves i godt rørt Smør
med Egblommer i, de grillieres og stekes i Flatyr

Vi brukte ca 500 gram torskefilet og skjærte den i avlange stykker. Man kan skjære de så store eller små man vil. Som vanlig inneholder ikke oppskriften mengdeanvisning, så vi brukte så mye smør og egg vi antok vi trengt til 500 gram fisk. 125 gram smør og 2 eggeplommer. Vi smeltet smøret. Når det var avkjølt blandet vi inn eggeplommer og rørte det godt sammen. Vi varmet opp frityrolje. Man kan selvsagt bruke annen olje som egner seg til frityrkoking. Vi vendte fiskebitene i smørblandingen, rullet bitene i griljermel og la de i oljen. De ble stekt til de var gyldne og sprø.

Vi skjærte fisken i avlange biter som var ca 2 cm tykke
Vi skjærte fisken i avlange biter som var ca 2 cm tykke.
Vi dyppet fisken i smør - og eggblandingen før vi rullet dem i griljermel
Vi dyppet fisken i smør – og eggblandingen før vi rullet dem i griljermel
Fiskeruletter - sprø og gode
Fiskeruletter – sprø og gode
Vi serverte fiskeruletter med hjemmelagd tilbehør! Pommes frites og remulade.
Vi serverte fiskeruletter med hjemmelaget tilbehør! Pommes frites og remulade.

Du vil kanskje like …