Oselias arbeidsgiver Samuel Eyde var tysk konsul i Arendal fra 1875 til 1893. Som tysk konsul var han Tysklands representant i byen. Etter den fransk-prøyssiske krig 1870-71 gjennomgikk den tyske marinen en omfattende opprustning, noe som blant annet førte til at tyske krigsskip ofte besøkte Arendal, og som tysk konsul var det Samuel Eydes oppgave å varte opp de tyske offiserene.
Samuel Eyde var det som kalles en honorær konsul. Det var som oftest en fremstående person fra borgerskapet som først og fremst drev sin egen næringsvirksomhet, men som hadde fått tildelt oppgaven som utenlandsk konsul i tillegg.
I Oselias kokebok finner vi menyene fra konsul Eydes mange middagsselskaper for de tyske offiserene. Under overskriften Tyske middager i Oselias kokebok, har Oselia notert ned det de tyske gjestene kunne få servert, her er et eksempel:
Boller og Hønsekjøtt
Suppe med erter og røtter
Melon
Laks
Innkokt kylling med champignon og trøffel
Hummer i tærtering
Røkelaks,
skinke og erter
Syltetøy
Lammestek
Is og konfekt
Det er ingen tvil om at konsul Eyde tok seg godt av sine gjester, og at Oselia og tjenestejentene fikk en travel ettermiddag og kveld på kjøkkenet.
I menyene for de tyske offiserene finner vi retter som det finnes oppskrifter på i Oselias kokebok, for eksempel suppe med erter og røtter, som kanskje er Oselias grønne ertesuppe. Vi ser også retter som vi ikke finner i kokeboken, som for eksempel Inkokt kylling med champignon og trøffel.
I sommermånedene ser det ut til at konsul Eyde inviterte offiserene med til sommerstedet Løvli på Hisøya. Kilebaneboka som er bevart derfra ser ut til å inneholder navn på flere tyske offiserer som antageligvis deltok i spill og moro på Kilebanen.
Samuel Eydes sønn, Christian Eyde var amerikansk konsul, etter han har vi bevart et flott dokument som viser at Christian Eyde var USAs konsul i Arendal fra året 1882.