Oppskrifter

Makaroniomelett

23. juli 2020

Mange av oss er midt i ferien og nyter late dager. Uansett hvor du ferierer jakter du muligens på kjappe middagsløsninger som både store og små liker. Vi har funnet frem en gøy oppskrift fra Oselias kokebok som er helt perfekt i denne kategorien, makaroniomelett.

Omeletter kan være enkle, men også svært så innviklet. De helt enkle består kun av egg og krydder stekt i en panne, mens de mer avanserte kan være et mer mettende måltid hvor man har tilsatt melk, grønnsaker eller kjøtt. Da gjerne stekt i en form i ovnen.

Oselias makaroniomelett er av typen middagsomelett, og sammen med en grønn salat er dette virkelig en enkel og svært barnevennlig kvikkfiks!

Til en stor ildfast form brukte vi 4 dl makaroni, 200 gram hvit cheddar, 8 egg, 4 ss fløte og 4 ss buljong. Vi smakte til med salt og pepper før vi stekte makaroniomeletten midt i oven på ca 180 grader til osten ble gyldenbrun og fin. Vi drysset finstrimlet skinke over makaronien slik Oselia foreslår og du kan selvsagt bruke andre typer ost også og supplere med grønnsaker om du ønsker det.

Dette er nok mat til 5-6 store og små.

Pasta og makaroni har oppstått flere steder i verden uavhengig av hverandre, men det ble nok mer og mer utbredt jo mer folk reiste rundt og tok med seg impulser hjem. Makaroni var populært på Oselias tid, og vi har tidligere lagd Oselias versjon av Mac and Cheese. I boken vår som ble utgitt tidligere i sommer finner du oppskrift på en veldig god makaronisuppe og mange andre spennende oppskrifter fra Oselias orignale oppskriftssamling. Boken kan du kjøpe her eller i en bokhandel nær deg.

Alle foto: Gerd Corrigan, KUBEN.

Du vil kanskje like …