Oppskrifter

Fløteomelett

16. august 2021

Sommeren er på hell og denne uken presenterer vi en god sommerrett vi har laget flere ganger i sommer og som definitivt må sies å ha gått i glemmeboka her til lands, nemlig fløteomelett. Slik vi ofte gjør startet vi opp med en god porsjon skepsis, men som så mange ganger tidligere måtte vi også denne gangen gi tommelen opp for en av Oselias mystiske oppskrifter. Nok en gang overrasker hun oss med en spennende rett som absolutt fortjener å bli tørket støv av.

Oselias fløteomelett

Som vanlig er det en stor porsjon. I Pot Fløde hvispes til krem, deri haves 10 Egeblommer, 8 Lod Viddemel, Skall af 1 Cetron og Sukker efter Smag. Viderne piskes stive og haves i Tilsidst. Den steges omtrint 3 Kvarter i et Fad og spises med Søltetoi til.

Vi lagde halv porsjon, som er nok til 6-8 personer og brukte følgende mål: 5 dl kremfløte, 5 egg, ca 120 gram hvetemel, 2 ss sukker og skall av en liten sitron.

Åpne bilde
Få og enkle ingredienser trengs til Oselias fløteomelett

Vi visste jo ikke helt hva vi lagde så vi valgte å steke den i en kakeform. Da ble den ganske flat, men det gjorde strengt tatt ikke så mye. Vi har lagd den en gang til og da stekte vi den i en litt mindre ildfast form slik at den fikk litt mer høyde.

Dette er definitivt en god sommerrett som passer fint å servere med friske bær. Vi hadde egentlig tenkt å servere omeletten til lunsjgjester, men til vår store overraskelse hadde et par frekke skjærer stukket av med hele omeletten i et ubevoktet øyeblikk da vi tok imot gjestene. Selv om det ikke ble annet en smuler til gjestene våre, velger vi å ta skjærenes lille stikk som et kompliment, så får vi heller finne en annen anledning å by på Oselias fløteomelett.

Frekke skjærer stakk av med hele omeletten!

Alle foto: Monika Kurszus Håland

Du vil kanskje like …