Oppskrifter

Høns i karrisaus

12. oktober 2021

Når det begynner å bli høstlig ute er det alltid godt med smakfulle, varmende retter og denne uken deler vi oppskriften på Oselias høns i karri. Vi har tidligere lagd Oselias Lam i karri, som er kjempegod, så forventningene til denne retten var store. Vi er nemlig veldig glade i karri, den gule krydderblandingen som er både elsket og hatet og som er en kommersiell vestlig curryblanding tilpasset våre eorupeiske ganer.

Det er ikke så lett å få tak i høns i vanlige matbutikker, og finner man så er de ofte frosne. Vi brukte derfor en hel kylling i stedenfor denne gangen. Det funker bra, men vær obs på at den trenger litt mindre koketid enn en høne ville gjort.

Det er få, men gode ingredienser i denne retten. Til en kylling brukte vi en hel sellerirot, 1 løk og en stor klatt med smør, og ca. 1 liter vann. Vi skjærte løk og sellerirot i biter og surret i en stor gryte med smør. Mens dette surret seg gyldent delte vi kyllingen opp før vi brunet den litt sammen med løk og sellerirot. Vi helte deretter over vann og lot det putre til kyllingen var mør.

Vi tok opp kjøttet og plukket det av benene. Vi silte deretter kraften og lagde en passelig tykk saus av smør, mel og kyllingkraften. Smak til med karri. Noen karriblandinger er sterke, mens andre er veldig milde og runde. Vi la kjøttet tilbake i sausen og lot det få et lite oppkok.

Retten serveres med ris. Velbekomme!

Du vil kanskje like …