Oppskrifter

Amerikansk kake

8. juli 2022

Det er ikke få ganger vi har undret oss over Oselias smaksbilde og reflektert over at våre ulike referanserammer til nettopp smak gjør at noen av oppskriftene i samlingen hennes rett og slett fremstår som kjedelige og smakløse for oss. Dette er tilfelle med Amerikansk kake. Hva er det med denne kaken som er så spennende? Den fremstår som en plain og smakløs formkake. Hun har til og med vært kjiip med mandeldråpene, det er ikke en eneste dråpe sitronsaft og andre ingredienser hun ofte bruker i kaker og desserter som mandler, rosiner og sukat kan vi se langt etter. Vi har likevel gitt den et forsøk, uten at vi ble nevneverdig imponert!

Amerikansk Kage

4 Eg og 1 1/2 Kop Sukker slaaes godt 1 Kvarter, deri haves i Kop klaret Smør, 1 Kop Nysilet Melk, 1 Skje Natron 1 Skje Kremortartari som røres ud i Melken. Til sidst 4 Kopper Mel, 2 eller 3 Mandeldraaber. Den steges i en smurt og strøet Form.

I følge oppskriften til Oselia skal man piske eggedosis av 4 egg og 1 1/2 kopp sukker i et kvarters tid. Det er veldig lenge når man bruker en elektrisk pisk eller miksmaster, men bruker du en håndvisp er det nok ikke usannsynlig at det tar ca. et kvarter. Den skal uansett piskes til den er stiv. Deretter rører du inn 1 kopp smeltet smør og 1 kopp nysilet melk. Før du blander melken i eggedosisen skal du røre ut 1 skje natron og 1 skje kremortartari i melken. Vi kommer tilbake til melken om litt. Til slutt blander du inn 4 kopper mel, og 2 eller 3 mandeldråper. Kaken skal stekes i en smurt og strødd form. Kaken kan stekes på ca 180 grader i 30-40 min. Bruk en lang pinne og sjekk at den er stekt før du tar den ut.

Vi er ikke overbevist!

Så var det den melken da…. Det Oselia mest sannsynlig lagde med den nysilede melken var kjernemelk. Dette er nok en av oppskriftene hennes som hun har fått fra det store utland og opprinnelig har nok denne oppskriften innheholdt buttermilk, noe som er vanlig i USA. Gitt at kaken heter Amerikansk kake er det nok ikke usannsynlig at det er det hun har forsøkt å lage.

Kaken er svært enkel, relativt smakløs og Oselia gir ingen instruksjoner om pynt eller glasur, noen hun forøvrig gjør svært sjeldent og som nok heller ikke var så vanlig på den tiden. Vi valgte likevel å servere kaken med krem og friske bær.

Med krem og deilige bær kan man pimpe den kjedeligste kaka i verden!

Du vil kanskje like …