Noen mener at vannbakkels er kjempelette å lage, men da vi forsøkte oss på Fru Hoeghs variant for noen år siden måtte vi prøve to ganger før det i det hele tatt så ut som vannbakkels. Vi har funnet enda en oppskrift på vannbakkels i Oselias kokebok og denne gangen utfordret vi sommervikarene våre Lydia og Wiebke til å gjøre et forsøk. De hadde aldri bakt dette før så heldigvis hadde Oselia mer informasjon om hvordan dette skulle gjøres enn hun vanligvis har.
I følge oppskriften til Oselia skal 150 gram smør smeltes. Deretter skal 500 gram mel røres inn. Dette ble imidlertid veldig tørt da det var lite smør i forhold til mengden mel. Jentene skulet til andre oppskrifter og det ser ut som om det i de fleste andre oppskrifter skal være lik mengden mel og smør. De fortsatte slik Oselia skriver og spedde melet og smøret med en liter kokende vann og de klarte etterhvert å få en jevnere røre. Det ble mye klumper til å begynne med, men etterhvhert ble røra jevnenere og slapp gryta. Røra ble avkjølt før de spedde med 12 egg!! Her er det også noe som skurrer i Oselias røre, for det ble en alt for rennende røre. I følge de andre oppskriftene jentene tittet på skal røren være så fast at den kan sprøyrtes på et bakepapir eller settes i klatter på en plate slik Oselia skriver i sin oppskrift. For å få en slik fast røre så måtte de røre inn ca. 300 gram mel.
De prøvestekte et par stykker for å se om de hevet og hvor mye de fløyt ut. Det hevet fint og jentene stekte detter resten. De satt de i klatter på 4-5 cm i diameter og ca 30 min på 180 grader.