Oppskrifter

Oselias hvetekringle

8. august 2024

Sommervikarene våre Lydia og Wiebke forsøkte seg også på en av de få oppskriftene i Oselias kokebok som er gjærbakst, en hvetekringle. Dette er en stor porsjon, men sammenlignet med vannbakkelsoppskriften de prøvde seg tidligere virker mengdeforholdene mer riktige i denne oppskriften og de fikk en fin gjærdeig som hevet godt. Ingen av dem er særlig glad i rosiner og sukat, så det droppet de. Men, da oppskriften ikke inneholder så mye sukker ble kringlen en smule smakløs uten noe smakstilsetning. De var enige om at den i det minste kunne trengt mer sukker. Det står som vanlig ikke noe om steketemperatur i oppskriften til Oselia, men de tittet på en del andre tilsvarende oppskrifter og stekte den på 200 grader i ca 30 min. De penslet den med egg og strødde perlesukker over før de stekte den.

Kringle

2 pund mel (1 kg) ½ Pot Melk (5 dl ) 8 lod (120 gr.) Smør4 Lod ( 60 gr.) Sukker. Disse 3 sidsteting varmes til det er melkevarm. Gjær av et lite hønseeggs størrels. Naar den er gaat oparbeides den med mere Mel og sættes atter hen for at hæve. Rosiner og Sukat efter behag. Oversmøres med Eg og strøs med Sukker.

Foto: Lydia Schulstad Kristensen
Wiebke Fiedler og Lydia Schulstad Kristensen koste seg på Oselias kjøkken da de var sommervikerer hos oss på KUBEN. Foto: Yngve Schulstad Kristensen.

Kringlen ble servert til andre ansatte på KUBEN, og som vanlig var det en svært smaksvillig gjeng. Foto: Yngve Schulstad Kristensen.

Takk til Lydia og Wiebke for bakehjelp!

Du vil kanskje like …