En kveld i september feiret vi bloggens 10 års jubileum med en tre retters middag fra Oselias kokebok lagd av elever ved Sam Eyde videregående skole. Elevene satte sammen en velsmakende festmeny i Oselias ånd.
Vi ville feire jubileet med en skikkelig festmiddag fra Oselias kokebok, og henvendte oss til lærerne ved mat- og restaurantfag på Sam Eyde videregående skole. Vi har tidligere hatt et fint samarbeid med skolen da de inviterte til en 4 retters middag fra Oselias kokebok i 2015.
Lærerne ville mer enn gjerne lage mer mat med historisk sus fra Oselias kokebok og gjenta suksessen fra 2015. De gikk straks i gang med å planlegge festmenyen sammen med elevene som har sin egen ungdomsbedrift.
Elevene valgte denne festmenyen med utgangspunkt i oppskrifter fra Oselias kokebok:
Forrett: Rægesuppe
Hovedrett: Kalvestek
Dessert: Nøttebunn med fruktfromasj
Det var så godt som fullt i Oselias Kafé på Kuben denne kvelden. Mat med historisk sus er populært og vi fikk nyte et måltid akkurat slik familien Eyde og deres velstående gjester i Arendal gjorde for 150 år siden. I tillegg til å lage middagen, stod elevene også for dekking av bordene i kafeen og serveringen, en viktig del av ungdomsbedriftens oppgaver.
Middagen smakte akkurat slik en jubileumsmiddag bør, helt nydelig, og elevene vartet oss opp og passet på at vi hadde alt vi trengte.
Tusen takk til elever og lærere fra Sam Eyde videregående skole for entusiasmen, servicen og den fantastiske middagen de serverte i anledning jubileet vårt, vi ser frem til videre samarbeid i formidling av mat med historisk sus.
Året 2024 er snart omme, vi gleder oss til å blogge videre om Oselia og maten hennes, om gjenstander fra samlingene våre og om historier hentet fra arkivsamlingen på Kuben.
Vi ønsker dere alle en God Jul og et Godt Nytt år.