Oppskrifter

Oselias jubileumsmiddag

20. desember 2024

En kveld i september feiret vi bloggens 10 års jubileum med en tre retters middag fra Oselias kokebok lagd av elever ved Sam Eyde videregående skole. Elevene satte sammen en velsmakende festmeny i Oselias ånd.

Vi ville feire jubileet med en skikkelig festmiddag fra Oselias kokebok, og henvendte oss til lærerne ved mat- og restaurantfag på Sam Eyde videregående skole. Vi har tidligere hatt et fint samarbeid med skolen da de inviterte til en 4 retters middag fra Oselias kokebok i 2015.

Lærerne ville mer enn gjerne lage mer mat med historisk sus fra Oselias kokebok og gjenta suksessen fra 2015. De gikk straks i gang med å planlegge festmenyen sammen med elevene som har sin egen ungdomsbedrift.

Elevene valgte denne festmenyen med utgangspunkt i oppskrifter fra Oselias kokebok:

Forrett: Rægesuppe

Hovedrett: Kalvestek

Dessert: Nøttebunn med fruktfromasj

Hei
Elevene dekket bord og brettet servietter. Begge foto: Gerd Corrigan, Kuben.
Alt skulle være perfekt før gjestene ankom. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.
Hovedretten danderes. Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Middagen smakte akkurat slik en jubileumsmiddag bør, helt nydelig, og elevene vartet oss opp og passet på at vi hadde alt vi trengte.

Tusen takk til elever og lærere fra Sam Eyde videregående skole for entusiasmen, servicen og den fantastiske middagen de serverte i anledning jubileet vårt, vi ser frem til videre samarbeid i formidling av mat med historisk sus.

Dyktige og entusiatiske elever med godt Humør! Foto: Gerd Corrigan, Kuben.

Året 2024 er snart omme, vi gleder oss til å blogge videre om Oselia og maten hennes, om gjenstander fra samlingene våre og om historier hentet fra arkivsamlingen på Kuben.

Vi ønsker dere alle en God Jul og et Godt Nytt år.

Du vil kanskje like …